Arhiva
Evenimente

Data:

Personalități din AvrigGheorghe Lazăr – iluminist, a înființat prima școală superioară în limba română, a pus bazele ingineriei topografice pe teritoriul romanesc.
Romulus Candea, profesor universitar, scriitor si istoric, membru corespondent al Academiei Romane, primar al orașului Chișinau.
Augustin Candea – supranumit “Mâini de aur” – medic chirurg, a pus bazele,împreună cu Victor Babeș, a Clinicii de chirurgie din Timișoara, a fost singurul chirurg căruia Statul Roman i-a plătit asigurare pe … mâini.
Vasile Stoica a fost un energic militant pentru întregirea neamului, în SUA și Europa, a fost Ambasador al Romaniei la Sofia și Ankara, a fost publicist, istoric.
Augustin Coman, profesor universitar, Rector al Academiei Comerciale din Cluj.
Ioan Coman, locotenent în armata lui Avram Iancu.
Ioan Maxim – ofiter, a trecut munții în primul razboi mondial luptând în Armata Romana pentru reîntregirea neamului.
Ioan Berghia – colonel, căpitanul primei Garzi Nationale din Avrig în 1918, garda ce s-a deplasat la Alba Iulia la Marea Adunare Nationala de la 1 decembrie 1918.
Dumitru Mareș, profesor universitar, fondator al Facultatii de Științe Economice din Timișoara, autor al primului curs/manual de “Economia industriei” publicat în Romania. Gheorghe Sîrghie – colonel, compozitor, dirijor de fanfara, a prelucrat pentru cor și fanfara numeroase piese din folclorul avrigenesc.
Maria Spiridon, creatoare de arta populară, mesager al tradiției Avrigului în întreaga lume.
Ioan Maican, regizor și scenarist.