Arhiva
Evenimente

Data:

Muzee din SălișteMuzeul sătesc din Galeș organizat în 1968, are o expozitie de etnografie și artăpopulară din zonă precum și un sector în aer liber.
Muzeul de icoane pe sticlă Pr. Zosim Oancea. Colecția a fost constituită începând cu 1969, operǎ a pǎrintelui Zosim Oancea şi a comunitǎţii din Sibiel, bucurându-se şi de susţinerea unor instituţii şi donatori privaţi români şi strǎini, prezintǎ, prin cele 600 de exponate, principalele tipuri de icoane pe sticlǎ, împreunǎ cu opere ale câtorva dintre cei mai importanţi pictori de icoane.

Muzeul personalităților săliștene, înființat în 1978. Curpinde cărți, documente, lucrari de artă referitoare la personalitățile Săliștei.

Muzeul Protopopiatului Săliște. Contine carti și documente referitoare lăistoriăprotopopiatului precum și miniaturi ale lui Picu Pătruț.

Parcul de sculptură în lemn din Poiana Soarelui. Sunt expuse în aer liber opere de artă contemporană realizate, începând din 1981, în șapte ediții ale Taberei nationale de sculptură în lemn.